6 Tips voor het bouwen van een huis op uw eigen kavel!

6 Tips voor het bouwen van een huis op uw eigen kavel!

Het is zover, u heeft een eigen kavel gekocht en wilt daarop uw droomhuis laten bouwen! Een leuk en spannend traject dat u waarschijnlijk maar één keer in uw leven aangaat.  Uw doel is helder, uw droomhuis, maar waar mee te beginnen? Dijkhof Wonen adviseert en helpt u graag. Hier alvast 6 tips om uw droomhuis om te zetten in uw eigen, echte huis waar u alle dagen woont, leeft en geniet.

1. Neem voldoende tijd voor uw bouwtraject

U heeft plannen voor het ontwerpen en bouwen van een eigen huis. Spannend! Ook hier geldt, de voorbereiding is het halve werk. Oriënteer u daarom goed en ga vooral niet over één nacht ijs. Er moeten veel keuzes worden gemaakt en knopen worden doorgehakt. Over bepaalde keuzes en beslissingen wilt u wellicht af en toe ook wel eens een nachtje rustig  slapen. Daarom is het belangrijk om voldoende tijd uit te trekken voor de voorbereiding. Gun u zelf die tijd en u zult zien dat creëert rust en een fijn gevoel. Probeer uzelf, als het kan, geen harde deadlines te stellen en maak het uzelf hierdoor wat makkelijker. Probeer het hele ontwerp- en bouwtraject als een leuke ontdekkingstocht te zien waarin u samen met het bouwbedrijf op ontdekking gaat.

2. Inspiratie opdoen voor uw droomwoning: welke woning past u?

Zoveel mensen zoveel smaken. Ontdek uw eigen maak als het om wonen gaat. Welk huis past u als gegoten. Wellicht heeft u al jaren uw droomhuis in uw hoofd. Of heeft u nog helemaal geen idee wat u eigenlijk mooi vindt. Lopen de smaken tussen u beiden erg uiteen? In alle gevallen doet u zeker inspiratie op bij onze gerealiseerde woningen . Welk exterieur spreekt u het meest aan? En denk vervolgens ook eens na over het interieur, zoals de indeling en de grootte van de ruimtes, maar ook over de styling. Schrijf uw concrete wensen op of maak een moodboard, zodat u deze er later weer bij kunt pakken.

Heeft u al een idee hoe uw droomhuis eruit moet komen te zien? Of wilt u eerst een oriënterend gesprek om inspiratie op te doen en de mogelijkheden te bespreken? Ook dat is mogelijk! Bel of mail ons gerust.

3. Ontwerp uw droomhuis

Heeft u voldoende inspiratie opgedaan voor uw huis? En heeft u zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is het tijd voor de volgende stap: het ontwerpen van uw droomhuis! Aan de hand van uw concrete woonwensen kunt u gerichte keuzes maken met betrekking tot de buitenkant en de binnenkant. Kies bijvoorbeeld zelf uw woningtype en gevel, maar ook de indeling en woonstijl voor uw huis. Het resultaat? Een unieke woning die voor u op maat gemaakt wordt.

4. Stel een budget vast

Het is verstandig om van tevoren een budget vast te stellen. Zo weet u zeker dat uw droomhuis te realiseren is en voorkomt u teleurstellingen. Stem u wensen zo nodig ook even af met uw hypotheekvertrekker zodat u goed voorbereid keuzes kunt gaan maken. Het voordeel van een huis ontwerpen bij Dijkhof Wonen, is dat niet alleen alle opties online te kiezen zijn maar dat u ook direct ziet wat de financiële consequenties zijn van uw gemaakte keuzes. Na het afronden van de 7 stappen ontvangt u een mooi overzicht in uw mail van uw droomhuis met alle bijbehorende kosten. Kiest u boven budget? Ga dan een stap terug en maak een andere keuze. U kunt dit traject zelf dus meerdere malen doorlopen om te zien wat er allemaal tot de mogelijkheden behoort.

5. Vraag een woon- en bouwexpert om advies

Natuurlijk kunt u online heel veel zelf vooraf bekjiken en ontdekken maar het ontwerpen en bouwen van een huis is ‘geen broodje bij de bakker’. Natuurlijk is uw situatie uniek en daarom komen we graag met u in contact, om u te adviseren en te ontzorgen. Met bijna 100 jaar ervaring en een bouwteam van bijna 100 collega’s bent u verzekerd van deskundig advies en perfecte service en daar hoort natuurlijk 1 vast persoonlijke aanspreekpunt bij. Ervaar het zelf, neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor maatwerk advies en tips.   Bovendien kunt u het hele traject online volgen via uw eigen droomhuisportaal, waarin uw afspraken, budgetten en planningen terug te vinden zijn. Zo weet u altijd waar u aan toe bent! Bij Dijkhof Wonen combineren we zo het beste van beide: ouderwets goede service en persoonlijke aandacht met handige, moderne toepassingen zoals een online klantenportaal en een online huizenontwerp-portaal.

6. Geniet ook van het bouwproces

Een huis bouwen op uw eigen kavel is eens spannend proces. Op reis en onderweg naar uw eigen droomhuis. Wij proberen u tijdens het hele project zoveel mogelijk te ontzorgen. Zo kunt u straks niet alleen genieten van uw droomhuis, maar ook plezier hebben in de weg ernaartoe! Bij Dijkhof Wonen zorgen we ervoor dat niet alleen het resultaat straks een feestje waard is, maar ook de weg ernaartoe.

Een huis bouwen was nog nooit zó leuk & makkelijk!

Samen met u zorgen wij ervoor dat uw huis als een thuis voelt. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Datum

26 november 2020

Deel dit artikel

Waarom kiezen voor Dijkhof Wonen?

1