Levensloopbestendig bouwen

Levensloopbestendig bouwen

Steeds vaker wordt er levensloopbestendig gebouwd. Want niets is fijner dan zo lang mogelijk te genieten van uw droomwoning. Het bouwen van een eigen woning is voor veel mensen een gebeurtenis die ze slechts één keer in hun leven meemaken. Denk bij het bouwen van uw droomhuis gelijk na over toekomstgericht bouwen en tref daarom meteen de juiste voorzieningen.

Wat is levensloopbestendig wonen?

Met een slaap- en badkamer op de begane grond maakt u uw woning klaar voor de toekomst! Maar u kunt ook kleine aanpassingen treffen zoals leidingen voor een badkamer, brede binnendeurkozijnen, brede gang, geen kozijndrempels en eventueel een lift. Hierdoor kunt u in de toekomst langer, comfortabel en veilig  in uw eigen woning blijven genieten. Verhuizen naar een aanleunwoning is hierdoor niet nodig.

Eigenlijk is elk model van Dijkhof Wonen wel levensloopbestendig te bouwen. De woningtypes maken het mogelijk om op de begane grond een slaapkamer en badkamer te creëren.

Woningtype Zirkoon modern – levensloopbestendig

Toekomstgericht wonen

Toekomstgericht wonen betekent dat de woning tijdens de bouw wordt voorbereidt op iedere levensfase. Hierbij worden vaak al ruimtes gecreëerd voor latere levensfases.

Dit kan al als u bijvoorbeeld volop aan het genieten bent van uw jonge gezin en een eengezinswoning gaat bouwen. U denkt dan waarschijnlijk niet na over een seniorenwoning of levensloopbestendige woning. Toch kan het dan wel zinvol zijn om hierover na te denken. Zo kan voor nu een speel en/of werkkamer erg prettig zijn, wat later omgebouwd kan worden tot slaap- en badkamer.

Er is eigenlijk heel veel mogelijk bij Dijkhof Wonen!  

Woningtype Saffier – slaapkamer en bijkeuken

We helpen u graag

Wilt u meer informatie of vindt u het prettig dat wij, samen met u, kijken wat er mogelijk is? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs. Tijdens een gesprek kunt u bespreken hoe uw ideale plattegrond van uw toekomstige woning eruit ziet en helpen u graag met het realiseren van een uw droomwoning die nu én later bij u past.

Copal_donker_BGG_3
Copal_licht_BGG_3
Saffier-beganegrond-authentiek-levensloopbestendig-bijkeuken
zirkoon-beganegrond-modern-levensloopbestendig-garage-bijkeuken
Datum

22 juni 2021

Deel dit artikel

Waarom kiezen voor Dijkhof Wonen?

1