Rood voor rood regeling – Landelijk wonen op één boerenerf

Rood voor rood regeling – Landelijk wonen op één boerenerf

Bij elkaar wonen op een één boerenerf en genieten van de landelijke vrijheid. Dit is de woondroom van fam. Wallis senior en junior. Door de rood voor rood regeling kreeg de familie de kans om deze droom waar te maken. Op deze prachtige royale kavels in het buitengebied ten zuiden van Zutphen komen 2 vrijstaande woningen voor fam. Wallis senior en junior.


Afgelopen week hebben beide families de aannemingsovereenkomst getekend. Jarenlang werd er op deze locatie een boerenbedrijf gerund. I.v.m. de toekomst werden er plannen gemaakt en kwam er de mogelijkheid om gebruik te maken van de rood voor rood regeling.
Het doel van deze rood voor rood regeling is om vrijgekomen agrarische bebouwing te slopen en op deze plaats meerdere woonbestemming te realiseren, mits de ruimtelijke kwaliteit versterkt wordt.

De oude, vervallen boerderij en de overige agrarische bebouwing op het boerenerf worden gesloopt. Er worden drie nieuwe woningen gerealiseerd, waarvan twee woningen voor de fam. Wallis.
Daarnaast zal het gehele terrein opnieuw ingericht worden, waaronder een nieuwe fruitboomgaard.

Fam. Wallis senior had als wens een landelijke schuurwoning. Hiervoor hebben we de Opaal aangevuld met een veranda van 2,4 meter aan de noord oostzijde. Tevens is er aan de complete langsgevel een overstek gemaakt van 2,4 meter diep en ca. 15 m. lang. Daarnaast komt er onder de woning een prefab kelder en wordt de woning voorzien van een levensloopbestendige plattegrond.

Fam. Wallis junior heeft gekozen voor de landelijke Opaal uitgebreid met een royale veranda aan de noordoost zijde, om straks heerlijk te kunnen genieten van de landerijen rondom de kavels.

rood voor rood regeling Zutphen
rood voor rood regeling buitenaf wonen
rood voor rood regeling opaal woningtype
rood voor rood regeling buitenaf wonen
roo9d voor rood regeling Zutphen landelijke opaal
rood voor rood regeling buitengebied Zutphen
Datum

04 april 2022

Deel dit artikel

Waarom kiezen voor Dijkhof Wonen?

1