Vrijstaande woning Vaassen

Vrijstaande woning Vaassen

Begin 2022 kregen wij de vraag om een vrijstaande woning te ontwerpen op een prachtige plek in Vaassen. De nieuwe woning is ter vervanging van de bestaande woning aan de oost rand van de Veluwe midden in de bossen. De nieuwe woning moest compacter, duurzamer en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast moest de woning een fijne thuisplek worden van een gezin met 3 dochters.

Aan de hand van een concept woning, de Aquamarijn, hebben we een ontwerp op maat gemaakt. Dit is ingediend als vooroverleg bij gemeente Epe. Het plan werd positief beoordeeld.
Daarna hebben we een sloopmelding ingediend om de bestaande woning te mogen slopen. Gemeente oordeelde samen met de omgevingsdienst dat we mogen slopen mits er onderzoek werd gedaan naar asbest maar ook een flora en fauna onderzoek.
Al deze extra onderzoeken hebben wij als Dijkhof Wonen voor de opdrachtgevers uitgevoerd om hen hierin te ontzorgen.

Begin oktober hebben we dan ook daadwerkelijk de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend. Op dit moment zijn we bezig met de werkvoorbereiding en inkoop van de materialen.
Planning is om na sloop van de bestaande woning in het eerste kwartaal van 2023 te starten met bouwen van deze vrijstaande woning in Vaassen. De woning zal door Dijkhof Bouw compleet worden afgewerkt en sleutel klaar worden opgeleverd in herfst 2023.

Ontwerp vrijstaande woning Vaassen

Datum

04 december 2022

Deel dit artikel

Waarom kiezen voor Dijkhof Wonen?

1